Nieuwe woonwijk in Voorthuizen heet Holzenbosch

 

VOORTHUIZEN - De nieuw te bouwen woonwijk ten zuiden van Voorthuizen gaat Holzenbosch heten. Dat werd donderdagmiddag 3 februari bekendgemaakt met de onthulling van een naambord aan de Schoonengweg.
Wethouder Bram Troost onthulde het bord samen met directeur Arjen Jongstra van Woningstichting Barneveld, secretaris Martin Schuit van Plaatselijk Belang Voorthuizen, projectontwikkelaar Evert Schoonderbeek en de Voorthuizense Riek van Maanen (niet zichtbaar op de foto), één van de bedenkers van de nieuwe naam.

De naam verwijst naar de nabijgelegen monumentale boerderij Holzenbosch, die in augustus vorig jaar afbrandde. ,,Deze naam heeft een sterke bekendheid in het dorp, bijna iedereen weet wel over welk gebied het gaat”, verduidelijkt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel.

Voor de nieuwe wijknaam lanceerde de gemeente in oktober een prijsvraag. Ongeveer veertig deelnemers dienden samen vijftig verschillende namen in, waaruit een jury vijf namen selecteerde: Heelvelt, Schooneng, Holzeneng, Zeumereng en Holzenbosch. ,,Via een poll op de website van de gemeente kreeg die laatste suggestie uiteindelijk de meeste stemmen.”
De deelnemers die de winnende naam inzonden, ruim vijftien mensen, krijgen als aandenken een miniatuur naambordje Holzenbosch.

De nieuwe woonwijk beslaat in totaal zo’n vijftig hectare en wordt begrensd door de Baron van Nagellstraat, de Zeumerseweg en de Wikselaarseweg. Woningbouw start op zijn vroegst in 2015. De wijk wordt in twee fases ontwikkeld met een verwachte bouwsnelheid van zestig tot tachtig huizen per jaar, al kan dat op basis van veranderingen in de woningmarkt aangepast worden. In totaal zijn er ongeveer duizend woningen gepland, zodat het gebied pas rond 2030 is volgebouwd.

check them out