Benaming

Benamingen


De wijk Holzenbosch is genoemd naar een voormalige boerderij aan de Baron van Nagellstraat. Hieronder vindt u meer informatie over de boerderij.

 

Wijknaam


Van oorsprong heeft op de fundamenten van de inmiddels afgebrande boerderij in 1716 een boerderij gestaan. Deze is in 1928 door een schoorsteenbrand geheel afgebrand. Het verhaal gaat dat er op het moment van de brand een stoomtrein langsreed die door middel van lang fluiten de aandacht van de bewoners probeerde te trekken. De boerderij brandde volledig af.

Men wilde de boerderij graag herbouwen maar de ingang, die eerder aan de Wikselaarseweg lag, moest nu aan de Baron van Nagellstraat komen. De gemeente gaf hiervoor toestemming mits de nieuw te bouwen boerderij op de oude fundering werd gebouwd. Op 8 augustus 1928 werd de vergunning afgegeven door de toenmalige burgemeester Westrik. Het adres veranderde daardoor van  Zeumeren 3 naar Baron van Nagellstraat 49. Naast de boerderij stond een schaapskooi uit 1716 die in 2004 is ingestort. Een andere schuur werd in 1919 verwoest door een windhoos.

Op maandag 2 augustus 2010 rond 1.50 uur kwam de melding dat de voormalige boerderij in brand stond. Vanwege de rieten kap greep het vuur snel om zich heen en de brandweer heeft niet veel anders kunnen doen dan het pand gecontroleerd uit te laten branden.

 

Straatnamen


De straatnamen in de nieuwe wijk Holzenbosch zijn op dit moment nog niet bekend. De gemeente wil hiervoor een prijsvraag uitschrijven. Daarbij worden omwonenden van de nieuwe woonwijk en andere belangstellende inwoners uit Voorthuizen actief betrokken.

Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Holzenbosch, Voorthuizen, Barneveld


Van 10 juli tot en met 20 augustus 2015 ligt het ontwerp voor het bestemmingsplan Holzenbosch ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2).

 

De grenzen van het bestemmingsplan zijn grofweg: aan de noordzijde de Wikselaarseweg en de bestaande woonwijk Wikselaar. Aan de oostzijde vormt de Schoonengweg de grens van het plangebied. De grens aan de zuidzijde wordt gevormd door de Zeumerse Beek. De Baron van Nagellstraat is de grens aan de westzijde.

Ook het ontwerp voor het beeldkwaliteitsplan Holzenbosch ligt gedurende deze periode ter inzage.
De stukken zijn vanaf 10 juli 2015 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.barneveld.nl). De betreffende documenten staan dan onder de rubriek “Actueel”, categorie “Bekendmakingen”. Onder het kopje “Ruimtelijke Ordening” treft u bij “ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Holzenbosch” de bijbehorende documenten aan.

 

Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1124-0001

 

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://gis.barneveld.nl/plannen/NL.IMRO.0203.1124-/NL.IMRO.0203.1124-0001
(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)?

 

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen bij de raad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. U kunt uw zienswijze ook digitaal via de gemeentelijke website naar voren brengen. Daarvoor moet u gebruik maken van DigiD om u te legitimeren. Het formulier treft u aan bij de documenten op de gemeentelijke website.

Subcategorieën

check them out