Geschiedenis boerderij Holzenbosch

Van oorsprong heeft er op de fundamenten van de boerderij Holzenbosch in 1716 een boerderij gestaan. Deze is in 1928 door een schoorsteenbrand geheel afgebrand. Het verhaal gaat dat er op het moment van de brand een stoomtrein langsreed die door middel van lang fluiten de aandacht van de bewoners probeerde te trekken. De boerderij brandde volledig af.
Men wilde de boerderij graag herbouwen, maar de ingang, die eerder aan de Wikselaarseweg lag moest nu aan de Baron van Nagellstraat komen.  De gemeente gaf hiervoor toestemming mits de nieuw te bouwen boerderij op de oude fundering werd gebouwd. Op 8-8-1927 werd de vergunning afgegeven door de toenmalige burgemeester Westrik.
Het adres veranderde daardoor van Zeumeren 3 naar Baron van Nagellstraat 49. Naast de boerderij stond een schaapskooi uit 1716 die in 2004 is ingestort. Een andere schuur werd in 1919 verwoest door een windhoos.
Na jaren leegstand en vernielingen leek er in 2008 enig schot te zitten in plannen tot restauratie,  er moest een pannekoekenrestaurant in komen. Mogelijk konden er ook trouwfeesten gegeven gaan worden. Ook de Schaapskooi zou weer herbouwd worden.  Op maandag 2 augustus 2010 rond 01.50 uur kwam er een melding dat het pand in brand stond. Door de rieten kap greep het vuur snel om zich heen en de brandweer kon niet veel anders doen dan het pand gecontroleerd uit laten branden. De boerderij moest als verloren worden beschouwd. Brandstichting werd niet uitgesloten.